Kameleonten i Alberga tar ett stort kliv framåt mot byggstart

Så här kan Kameleonten se ut i Alberga idrottspark. Bild: ARKITEKTURUM

Esbo stad har beslutat att gå i borgen för ett lån för kostnaderna för att bygga idrottshallen Kameleonten i Alberga i Esbo.

Ungdomsföreningen Logen i Gröndal har länge planerat att bygga en idrottshall i Alberga idrottspark. Budgeten för hallen uppgår till 27 miljoner.

Bygget ska finansieras med lån, statsunderstöd för byggandet av idrottsanläggningar och med pengar från försäljningen av den tomt där föreningens hus finns i dag.

Huset är i dåligt i skick och föreningen vill sälja tomten till staden, som ska bygga höghus på tomten.

Frågan om staden går i borgen för ett lån har behandlats flera gånger. Stadsstyrelsen har redan gång beviljat grönt ljus för att gå i borgen för lånet, men det förkastades av stadsfullmäktige med hänvisning till att man inte ville gå i borgen för en tomt som hade ett presumtivt värde.

På måndag gav stadsstyrelsen i Esbo grönt ljus för att gå i borgen för lånet. Hallen byggs som ett samarbete mellan hallbolaget Kameleonten Ab och Esbo stad.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning