Kalle Ankas pocket firar 500 utgåvor

Kalle Ankas pocket har nu nått 500 nummer. Pressbild. Bild: Egmont Publishing/TT

Pocketböcker med Disneys Kalle Anka i huvudrollen har nu nått nummer 500 i utgivningsserien.

Den första Kalle Ankas pocket, "Tuff till tusen miljoner" gavs ut 1968 och under de senaste 30 åren har 13 nya pocketböcker i serien släppts varje år.

Den 500:e pocketen, med jubileumsomslag, har precis landat i butikerna. Förlaget Egmont släpper dessutom en specialpocket, "Kalle Ankas pocket deluxe", som innehåller utvalda äventyr från den över 50 år långa utgivningen.

Serierna i Kalle Ankas pocket var ursprungligen enbart italienska, men görs numera även i Danmark. Den svenska serietidningen Kalle Anka & Co började ges ut 1948 och byggde då på den amerikanska motsvarigheten.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning