Kalla utklassad: "Det är för långt"

Charlotte Kalla efter lördagens skiathlon i skid-VM. Bild: TT/Fredrik Sandberg

Charlotte Kalla hade ingenting med VM-medaljstriden att göra i skiathlon.Den regerande olympiska mästaren var drygt 15 sekunder från pallen, på en sjätteplats.– Det är för långt, säger hon.

Kalla var märkbart besviken efter 15-kilometersloppet i österrikiska Seefeld. 31-åringen tittade ned i marken och svarade kort när hon fick frågor efter sitt inledande VM-lopp.

OS-guldmedaljören i skiathlon, Pyeongchang förra året, har jagat VM-formen hela vintern – men underpresterade.

– Bättre än känslan jag hade på SM och Ulricehamn. Men det finns en bit kvar, säger Charlotte Kalla.

I mål var hon en minut och 13 sekunder efter norska guldmedaljören Therese Johaug och runt 15 sekunder bakom ryskan Natalja Neprjajeva på bronsplats. Sjätteplacerade Kalla fick även se sig passerad av VM-debutanten Frida Karlsson, femma, under slutet av loppet i jakten på medaljerna.

– Man är trött, man satsar det man har. Skulle vi ha tagit ikapp gruppen framför hade det kostat mycket för oss, säger Kalla.

I och med pallmissen bröts en lång medaljsvit för Kalla. Den svenska stjärnan hade tagit mästerskapsmedalj i skiathlon i fyra raka mästerskap, sedan OS i Sotji 2014, inför lördagens tävling.

Men Kalla ville mest se framåt kommande lopp under VM, som nyss börjat för hennes del.

– Jag hoppas det här loppet kan göra sitt inför tisdagens lopp (10 kilometer klassiskt).

Direkt efter målgång gled Frida Karlsson fram till Kalla. Hon ville be om ursäkt.

– Det var på slutet, på skejtdelen. Jag och Charlotte var ganska nära de framför, de som slogs om medaljerna. Då råkade jag kliva på hennes stav, och så ramlade vi lite i uppförsbacken och tappade lite igen. Det var väl det som tog mest av oss båda, och det var väldigt tråkigt. Vi var i ett bra flyt och vi var väldigt nära då. Jag sade jättemycket förlåt till henne efteråt, men det är sådant som händer, säger Frida Karlsson.

Pippi skuttar omkring på Finns sommarteater

Pippi Långstrump, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, är en av Astrid Lindgrens mest kända och populära figurer. Sommaren 2019 skuttar hon omkring på Finns sommarteaters (tidigare Glims sommarteater 1973-2005) scen i Esbo till Georg Riedels välkända musik. Senast spelades Pippi på Finns år 2006 och det var alla tiders publiksuccé på sommarteatern med nästan 6000 åskådare! Då spelades huvudrollen av Josefin Silén, som sedan dess utbildat sig till musikalartist i Sverige och i höst spelar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Tampereen Teatteri. 29.3.2019 - 07.54