Kalla tränar med Johaug

Therese Johaug vill att det norska landslaget fyller tomrummet efter Marit Bjørgen tillsammansBild: Lehtikuva/Hakon Mosvold Larsen

Charlotte Kalla och längdlandslaget är just nu på läger i norska Sognefjell – där hon tränar tillsammans med Therese Johaug. Den brittiske åkaren Andrew Musgrave har lagt upp en bild på sociala medier där de två skidstjärnorna syns träna ihop.

Therese Johaug testade positivt för den anabola steroiden clostebol i oktober 2016. Hon stängdes först av i 13 månader, en dom som Idrottens skiljedomstol Cas sedan ändrade till 18 månader. Något som betydde att norskan missade OS i Sydkorea. Charlotte Kalla har stöttat Johaug under avstängningen, och i mars öppnade hon för att duon skulle kunna träna tillsammans – något de gjort vid tidigare tillfällen.

– Om vi skulle kunna få ihop det skulle det i alla fall vara inspirerande. Och är vi på läger på samma ställe hoppas jag vi kan ta några pass tillsammans, sade Kalla till Expressen.

Therese Johaug är tillbaka i tävlingsspåren i samband med den norska premiären i november.

Svenska Sigtunaskolan lockar med högklassiga studier i anrik och internationell miljö

Intresserad av en internationell gymnasieutbildning och av att testa dina vingar utomlands? På svenska Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket kan det förverkligas under trygga och inspirerande förhållanden som samtidigt öppnar många dörrar. 15.2.2019 - 09.22