Kalla sams med tränaren – står över Lahtis

Charlotte Kalla. Bild: Martti Kainulainen

Efter helgens turbulens i Falun står Charlotte Kalla över världscuptävlingarna i Lahtis. Svenskan väljer att samla kraft inför säsongsavslutningen.

– Den här säsongen har innehållit många tävlingar för mig, särskilt nu på slutet. Jag behöver en helg hemma där jag har tid att lägga fokus på träning för att förbereda mig inför världscupsavslutningen i Kanada. Jag ser fram mot den tävlingsturnén, säger hon i ett pressmeddelande.

I Falun blev Kalla nia och sjua och hamnade dessutom i en dispyt med landslagstränaren Mattias Persson. Nu har duon talat ut.

– Hon godtog ursäkten. Vi skildes åt som vänner, säger Persson till Expressen.

Det var i en intervju med TT i lördags som Persson sade att Kalla "inte mår bra i själen". Kalla, som är i en svacka, sade på söndagen i en kort kommentar i tv att "det där uttalandet får verkligen stå för Mattias Persson."

När tävlingarna i Falun var över satte sig Persson med Kalla för att rensa luften.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46