Kalla sams med tränaren – står över Lahtis

Charlotte Kalla. Bild: Martti Kainulainen

Efter helgens turbulens i Falun står Charlotte Kalla över världscuptävlingarna i Lahtis. Svenskan väljer att samla kraft inför säsongsavslutningen.

– Den här säsongen har innehållit många tävlingar för mig, särskilt nu på slutet. Jag behöver en helg hemma där jag har tid att lägga fokus på träning för att förbereda mig inför världscupsavslutningen i Kanada. Jag ser fram mot den tävlingsturnén, säger hon i ett pressmeddelande.

I Falun blev Kalla nia och sjua och hamnade dessutom i en dispyt med landslagstränaren Mattias Persson. Nu har duon talat ut.

– Hon godtog ursäkten. Vi skildes åt som vänner, säger Persson till Expressen.

Det var i en intervju med TT i lördags som Persson sade att Kalla "inte mår bra i själen". Kalla, som är i en svacka, sade på söndagen i en kort kommentar i tv att "det där uttalandet får verkligen stå för Mattias Persson."

När tävlingarna i Falun var över satte sig Persson med Kalla för att rensa luften.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning