Kalla kan sluta efter säsongen: "Får fundera"

Charlotte Kalla har hamnat på blygsamma placeringar under säsongen. Bild: Vesa Moilanen/Lehtikuva

Börjar Charlotte Kalla närma sig slutet på karriären?Efter att knappt halva säsongen passerat antyder skidstjärnan det i en intervju med SVT.– Jag får fundera på vad framtiden innebär, säger 32-åringen.

Nej, det har inte varit en Charlotte Kalla i gammalt gott slag den här säsongen.

Någon individuell pallplats har den flerfaldige OS- och VM-guldmedaljören inte varit i närheten av än så länge, vare sig i världscupen eller på Tour de Ski. Resultaten och de uteblivna formbeskeden har tagit hårt på henne – och i en intervju med SVT antyder hon nu att hennes framtid i skidspåren är oviss.

På frågan om hon tänker ändra om i sitt träningsupplägg svarar Kalla att det i så fall blir mellan maj och oktober, då säsongen är slut, innan hon fortsätter:

"Går inte"

– Om jag väljer att fortsätta ett år till kommer vi garanterat att göra justeringar men just nu går det inte att göra någon quick fix. Vad man skulle kunna göra annorlunda är något vi funderar på och utvärderar hela tiden.

32-åringen ombeds sedan utveckla hur framtidstankarna går.

– Just nu har jag mer än halva säsongen kvar så jag tänker göra allt jag kan för att påverka att den blir så bra som möjligt. Sedan får jag fundera på vad framtiden innebär.

Tänker på VM

Kalla kommer inte vara med när världscupen fortsätter med sprint i helgen i tyska Dresden. I stället väntar en träningsperiod innan det är dags för nästa tävlingsanhalt i tjeckiska Nove Mesto, om en och en halv vecka.

Trots osäkerheten kring vad som kommer ske till sommaren och hösten medger hon att hon redan nu tänker på VM i tyska Oberstdorf 2021.

– Jo, men det gör man ju. Vi ska åka till Oberstdorf och förhoppningsvis har de snö så vi kan kika på banor och ta in lite VM-stämning. Sedan får man se helt när säsongen ska summeras, vart jag känner att motivationen är, säger Charlotte Kalla.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Så kan valet av lån påverka din ekonomi

Mer läsning