Kalla bekräftar: Ingen sprintstafett på VM

Charlotte Kalla och Stina Nilsson tränar i Bruksvallarna inför säsongen. Bild: TT/Henrik Montgomery

Charlotte Kalla skulle ha varit en given guldkandidat tillsammans med Stina Nilsson.

Charlotte Kalla har redan tidigare gett en vink om att det kan bli för stressigt att hinna med alla tänkbara distanser på vinterns skid-VM. Nu slår hon fast att hon kommer att stå över sprintstafetten i Seefeld.

– Jag kommer nog inte att köra sprintstafett i och med att det ligger som det gör, dagen efter skiathlon och bara två dagar före 10 km klassiskt, säger Charlotte Kalla.

Tillsammans med Stina Nilsson tog hon OS-silver i sprintstafett i Pyeongchang tidigare i år, och duon skulle ha varit en given guldkandidat också i VM. I VM avgörs sprintstafetten i klassisk stil.

– Det var helt fantastiskt att få teama tillsammans med Stina. Men jag vet också att det finns jättemånga starka kandidater i laget, så de kommer att bli vassa oavsett om jag är i laget eller inte, säger Charlotte Kalla.

Finland har traditionellt nått framgångar i klassisk sprintstafett, fast Aino-Kaisa Saarinen och Kerttu Niskanen blev utanför medaljerna i Lahtis. Kallas frånvaro innebär en potentiellt farlig motståndare mindre.

Skid-VM i österrikiska Seefeld avgörs 19 februari–3 mars 2019. Världscupen inleds i Ruka 23-25 november 2018.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46