Kabinanställd föll ur plan vid Helsingfors-Vanda flygplats

En av Finnairs kabinanställda föll ur ett Airbus A320-flygplan som stod parkerat efter flygning. Bild: Martti Kainulainen/Lehtikuva

Olycksutredningscentralen har inlett en utredning av en allvarlig incident på Helsingfors-Vanda flygplats på måndagen.

Olycksutredningscentralen skriver på Twitter att en av Finnairs medlemmar i kabinbesättningen föll ur ett stillastående Airbus A320-flygplan på måndag.

Personen skadades i fallet och togs sedan till sjukhus. Tiina Bieber, kommunikationschef vid Olycksutredningscentralen, säger att den anställda brutit benen, enligt Ilta-Sanomat som var först med nyheten.

Olycksutredningscentralens direktör Veli-Pekka Nurmi säger till IS att flyget hade kommit till Helsingfors från Uleåborg.

– Faktum är att en person i kabinbesättningen föll till marken från en öppen dörr i flyget och skadades, enligt vår uppfattning var det inte livshotande, säger Nurmi.

Enligt Nurmi inträffade fallet efter att passagerarna tagits till terminalen med buss. Flygplanet stod parkerat när incidenten inträffade. Enligt nyhetsbyrån STT var en stegbil inblandad i händelsen.

"Det är frågan om en mycket exceptionell och verkligen beklaglig händelse", meddelar Finnair i ett pressmeddelande på måndagskvällen.

Artikeln har uppdaterats.

Yrkesexamen från Prakticum öppnar många dörrar

Studier vid Yrkesinstitutet Prakticum ger nycklar till arbetslivet. Samtidigt kan det också vara en smidig inkörsport till fortsatta studier vid en yrkeshögskola. 4.12.2019 - 00.00

Mer läsning