Kabinanställd föll ur plan vid Helsingfors-Vanda flygplats

En av Finnairs kabinanställda föll ur ett Airbus A320-flygplan som stod parkerat efter flygning. Bild: Martti Kainulainen/Lehtikuva

Olycksutredningscentralen har inlett en utredning av en allvarlig incident på Helsingfors-Vanda flygplats på måndagen.

Olycksutredningscentralen skriver på Twitter att en av Finnairs medlemmar i kabinbesättningen föll ur ett stillastående Airbus A320-flygplan på måndag.

Personen skadades i fallet och togs sedan till sjukhus. Tiina Bieber, kommunikationschef vid Olycksutredningscentralen, säger att den anställda brutit benen, enligt Ilta-Sanomat som var först med nyheten.

Olycksutredningscentralens direktör Veli-Pekka Nurmi säger till IS att flyget hade kommit till Helsingfors från Uleåborg.

– Faktum är att en person i kabinbesättningen föll till marken från en öppen dörr i flyget och skadades, enligt vår uppfattning var det inte livshotande, säger Nurmi.

Enligt Nurmi inträffade fallet efter att passagerarna tagits till terminalen med buss. Flygplanet stod parkerat när incidenten inträffade. Enligt nyhetsbyrån STT var en stegbil inblandad i händelsen.

"Det är frågan om en mycket exceptionell och verkligen beklaglig händelse", meddelar Finnair i ett pressmeddelande på måndagskvällen.

Artikeln har uppdaterats.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning