Kaapo Kakkos tunga höst – värsta minusstatistiken i hela ligan

Det går tungt för Kaapo Kakko i NHL. Bild: Bruce Bennett/Lehtikuva-AFP

Förväntningarna var stora på 18-årige Kaapo Kakko. Men inledningen i New York Rangers har varit allt annat än lätt för supertalangen.

Att steget från FM-ligan till NHL är rätt stort är ingen nyhet. Det har Kakko tvingats konstatera under sin första säsong.

Då Rangers föll med fula 4-7 hemma mot starka Boston gick Kakko poänglös av isen och med minus fyra i plusminusstatistiken. Totalt ligger Kakko på minus tolv och med det är han sämst i hela ligan tillsammans med Detroits Andreas Athanasiou.

Kakko har gjort 1+1 poäng på sina nio matcher i Rangerströjan. Mot Boston fick han drygt 17 minuter på isen men i vissa matcher har det blivit betydligt mindre istid. Tränaren David Quinn har till och med bänkat Kakko vid ett par tillfällen.

Rangers har bara samlat sju poäng på nio matcher och blir inte takten bättre rätt snart kan Manhattans stolthet snart räknas ut från allt vad slutspelsspekulationer heter.

I Boston var det som vanligt superkedjan med Patrice Bergeron, Brad Marchand och David Pastrnak som stod för artisteriet. Trion låg bakom fem mål.

Pastrnak leder poängligan på 23 poäng och Marchand är femma med 20 poäng.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning