Kaapo Kakko hittade rätt – Washington besegrade Toronto

Kaapo Kakko gjorde sitt andra mål för säsongen. Bild: Bruce Bennett/Lehtikuva-AFP

John Carlson och Alexander Ovetjkin gjorde två mål var när deras Washington besegrade Toronto på bortaplan. Ovetjkin närmar sig nu topp-tio-listan över spelare med flest gjorda NHL-mål.

Det var Washingtons ryske lagkapten Alexander Ovetjkin som avgjorde matchen. I tredje perioden kvitterade han till 3–3. Den ställningen stod sig ordinarie speltid ut och med en minut kvar av förlängningen var Ovetjkin där igen, med ett skott från den vänstra tekningscirkeln. Slutresultatet skrivs 4–3 till Washington.

Med sina två mål mot Toronto klättrar Ovetjkin på listan över de spelare som har gjort flest NHL-mål. Han ligger nu på tolfte plats med 669 gjorda mål, drygt 20 mål från topp-tio.

– Topp-tio är alltid trevligt, säger han efter matchen när han får frågan hur det känns att närma sig toppen.

Wayne Gretzky

Men till den absoluta toppen är det en bit kvar. Wayne Gretzky är den spelare som har gjort allra flest mål i NHL – otroliga 894 stycken. Bäste finländare på listan är Teemu Selänne på plats elva med 684 mål.

Även John Carlson gjorde två mål mot Toronto.

– De (puckarna) går in mer än vad de har gjort tidigare, helt klart. Så fort man få chansen och en bra möjlighet att göra mål så måste man försöka att göra det bästa av situationen, säger Carlson i en intervju från omklädningsrummet efter matchen.

Kakko gjorde mål

Kaapo Kakko gjorde ett mål för New York Rangers då laget tog en efterlängtad seger mot Tampa Bay. 4-1 till Rangers. Dallas slog Minnesota med 6-3. Ett mål för Roope Hintz och två assist för Miro Heiskanen i Dallas.

Aleksander Radulov var matchens man med tre mål.

Kim Herold: ”Motorsängen hjälper mot snarkningarna”

Musikern Kim Herold, även känd från tv-programmet Selviytyjät, har märkt att en bra säng gör det lättare att återhämta sig och att den till och med förebygger idrottsskador. 4.11.2019 - 00.00

Mer läsning