Justin Danforth tilldelas den gyllene hjälmen

Justin Danforth. Bild: Antti Aimo-Koivisto/Lehtikuva

Justin Danforth gjorde en kanonsäsong i Lukko och nu tilldelas anfallaren den gyllene hjälmen, en utmärkelse som den bästa spelaren får i en omröstning förrättad av spelarna.

282 spelare deltog i omröstningen. Danforth vann i överlägsen stil före Eemeli Suomi Ilves och HIFK:s Teemu Turunen.

Endast Juha Riihijärvi och Kimmo Rintanen har vunnit priset vid två tillfällen. Av de utländska spelarna i ligan har också Tomas Zaborsky, Cory Murphy, Tim Thomas och Brian Rafalski under årens lopp belönats med priset.

Årets domare i spelarnas omröstning är för tredje gången Antti Boman.

Jari Levonen, som avslutade den långa karriären, slutade på andra plats i omröstningen.

Ligan säsongen 2019-2020 avbröts förra veckan på grund av coronaviruspandemin. Den kommer inte att upptas och inga medaljer delas ut.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning