Just nu: Etiopiens premiärminister Abiy Ahmed får Nobels fredspris

Etiopiens premiärminister Abiy Ahmed får Nobels fredspris. Bild: Michael Tewelde / AFP-Lehtikuva

Etiopiens premiärminister Abiy Ahmed får priset för "sitt arbete med att uppnå fred och internationellt samarbete, och särskilt för sitt avgörande initiativ för att lösa gränskonflikten med grannlandet Eritrea". Följ direktrapporteringen här!

Läs också: Fred med grannen, amnesti och fredsmäkling – Därför får Abiy Ahmed fredspriset

Etiopiens premiärminister Abiy Ahmed får Nobels fredspris 2019 för "sitt arbete med att uppnå fred och internationellt samarbete, och särskilt för sitt avgörande initiativ för att lösa gränskonflikten med grannlandet Eritrea".

Abiy Ahmed är född 1976 och är premiärminister sedan 2018. Med sina 43 år är han Afrikas yngste ledare.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning