Tre personer har dött av det nya coronaviruset i Finland

En person i medelåldern har dött av sjukdomen covid-19 på Centrala Tavastlands centralsjukhus, Bild: Onni Ojala/Lehtikuva

Ytterligare två personer har dött av det nya coronaviruset i Finland. Sammanlagt har viruset nu skördat tre liv i landet.

En person i medelåldern har dött av sjukdomen covid-19 på Centrala Tavastlands centralsjukhus, meddelar Centrala Tavastlands sjukvårdsdistrikt. Dödsfallet inträffade på onsdagen. Enligt sjukvårdsdistriktet tillhörde personen en riskgrupp.

Även Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt HUS meddelar om ett nytt dödsfall på grund av covid-19. En äldre person dog av sjukdomen i tisdags, meddelar sjukvårdsdistriktet. Tidigare har en annan äldre person dött av sjukdomen inom HUS verksamhetsområde.

HUS meddelar också om 49 nya konstaterade fall av det nya coronaviruset. Sammanlagt har 561 fall konstaterats inom HUS område.

Sjukdomen covid-19 orsakas av det nya coronaviruset.

Skapa din framtid vid Yrkeshögskolan Novia

Yrkeshögskolan Novia är en studerande- och arbetslivsnära entreprenörsmässig högskola med högklassig utbildning på fyra orter: Vasa, Åbo, Raseborg och Jakobstad. Novia har ca 4000 studerande, och vi tog pulsen på några av dem. 19.3.2020 - 15.23

Mer läsning