Nytt flygstopp på Heathrow – misstänkt drönare

Alla avgångar från Londonflygplatsen Heathrow har stoppats efter rapporter om en eller flera drönare på flygplatsområdet.

"Som en säkerhetsåtgärd har vi stoppat avgångar medan vi utreder det", skriver flygplatsen på Twitter och ber samtidigt om ursäkt till passagerare som drabbas.

Ankommande flygplan fortsatte dock att landa. Efter ungefär en och en halv timme återupptogs trafiken som vanligt igen. Det är ännu oklart om någon drönare har hittats.

Heathrow är Storbritannien och Europas största flygplats och ligger väster om London. Landets näst största flygplats, Gatwick söder om huvudstaden, tvingades stoppa trafiken under flera dagar före jul efter att drönare styrts in på flygplatsområdet upprepade gånger. Efter det beställde bägge Londonflygplatserna in militärklassad utrustning för att ha ett skydd mot drönare, men det är oklart om den har börjat användas.

Storbritanniens transportminister Chris Grayling meddelade i måndags att säkerhetszonerna runt landets flygplatser ska utökas från en kilometers radie till fem.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46