Kedjekrocken på ring I nu över

En kedjekrock har inträffat på ring I vid Gamlas. En fil är avstängd. Bild: Heikki Saukkomaa/Lehtikuva

En kedjekrock inträffade strax efter klockan 16 på ring I vid Gamlas i Helsingfors. En av filerna österut var avstängd men nu löper trafiken som vanligt.

Flera bilar ska ha varit vara involverade i krocken, skriver Helsingforspolisen på Twitter vid 16.20-tiden.

Polisen var på plats för att dirigera om trafiken.

Men redan innan klockan 17 ska olycksplatsen ha varit undanröjd, skriver polisen på Twitter.

Enligt jourhavande brandmästare Janne Taskinen på Helsingfors räddningsverk ska fem bilar ha varit inblandade i krocken.

– Två av dem som befann sig i bilarna skadades lindrigt och fördes till sjukhus för undersökning, säger han.

Nu löper trafiken igen som vanligt.

– Det var rusningstrafik och många som körde nära varandra. Då är det lätt hänt att det sker en krock, säger Janne Taskinen på Räddningsverket.

Tidigare på eftermiddagen varnade polisen i Östra Nyland för att väglaget skulle vara dåligt på onsdagen.

– Koncentrera dig när du kör och kom ihåg att använda säkerhetsbälte, tända billyktorna, anpassa hastigheten och att hålla säkerhetsavståndet, skrev polisen på Twitter.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning