Jussi Niinistö åker till Bryssel för att diskutera IS

Försvarsminister Jussi Niinistö ska delta i Natos möte i Bryssel.Bild: Lehtikuva/Vesa Moilanen

Finlands försvarsminister Jussi Niinistö (Blå) kommer bland annat att delta i möte om terrororganisationen IS.

På torsdag den 12 juli kommer Niinistö att representera Finland vid mötet för koalitionen mot ISIS som ordnas i samband med Natos toppmöte i Bryssel, skriver statsrådet i ett pressmeddelande. USA har sammankallat mötet för att diskutera åtgärder mot IS, samt läget i Irak, Syrien och Afghanistan. I koalitionen ingår 72 stater och fem internationella organisationer.

Niinistö ska också delta i ett möte om Natos utbildningsoperation i Irak. Finland deltar i operationen bland annat genom att utbilda poliser i Bagdad.

– Finland har understött stabiliseringen av Irak med ca 18 miljoner euro från och med 2014. Finland gav dessutom ett löfte om 10 miljoner euro i bistånd vid konferensen om återuppbyggnaden av Irak som hölls i februari 2018, skriver statsrådet i pressmeddelandet.

Finland har också satsat 175 miljoner euro sedan 2011 på att lindra problemen på grund av krisen i Syrien.

Svenska Sigtunaskolan lockar med högklassiga studier i anrik och internationell miljö

Intresserad av en internationell gymnasieutbildning och av att testa dina vingar utomlands? På svenska Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket kan det förverkligas under trygga och inspirerande förhållanden som samtidigt öppnar många dörrar. 15.2.2019 - 09.22