Jussi Niinistö åker till Bryssel för att diskutera IS

Försvarsminister Jussi Niinistö ska delta i Natos möte i Bryssel. Bild: Lehtikuva/Vesa Moilanen

Finlands försvarsminister Jussi Niinistö (Blå) kommer bland annat att delta i möte om terrororganisationen IS.

På torsdag den 12 juli kommer Niinistö att representera Finland vid mötet för koalitionen mot ISIS som ordnas i samband med Natos toppmöte i Bryssel, skriver statsrådet i ett pressmeddelande. USA har sammankallat mötet för att diskutera åtgärder mot IS, samt läget i Irak, Syrien och Afghanistan. I koalitionen ingår 72 stater och fem internationella organisationer.

Niinistö ska också delta i ett möte om Natos utbildningsoperation i Irak. Finland deltar i operationen bland annat genom att utbilda poliser i Bagdad.

– Finland har understött stabiliseringen av Irak med ca 18 miljoner euro från och med 2014. Finland gav dessutom ett löfte om 10 miljoner euro i bistånd vid konferensen om återuppbyggnaden av Irak som hölls i februari 2018, skriver statsrådet i pressmeddelandet.

Finland har också satsat 175 miljoner euro sedan 2011 på att lindra problemen på grund av krisen i Syrien.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46