Jussi Halla-ahos valtent raderades från Arenan - Yle ber om ursäkt

Jussi Halla-aho gjorde kampanjarbete i Vanda på söndagen. Bild: Lehtikuva/Vesa Moilanen

Yle Arenan hade tekniska problem på söndagseftermidddagen vilket gjorde att många program försvann – däribland Jussi Halla-ahos valtent.

– Det börjar vara svårt att tro mina ögon. Yle har raderat min valtent från Arenan. Tittartiden har tydligen gått ut. Men de övriga partiledarnas tenter finns kvar, twittrade Sannfinländarnas partiledare Jussi Halla-aho på söndagen.

Då tittarna gick in på Arenan möttes de av budskapet att tittartiden tagit slut.

Från Yles sida meddelade man snabbt att det berodde på en uppdatering i publiceringsprogrammet som gjorde att endel program föll bort.

Halla-aho kommenterar till Iltalehti att det är ett intressant sammanträffande.

- Tänk att ett tekniskt fel uppstår endast för ett parti, som inte nödvändigtvis är det mest populära ur Yles synvinkel. Knappast minskar det i vissa kretsar det rådande förtroendet för Yle, säger Halla-aho till tidningen sent på söndagskvällen.

Yles verkställande direktör Merja Ylä-Anttila ber Halla-aho om ursäkt på Twitter.

– Det är fråga om ett större tekniskt fel som drabbar även andra program. Jag beklagar det skedda och ber om ursäkt. Vi försöker få tillbaka tenten så fort som möjligt, skrev Ylä-Anttila på kvällen.

Yle lyckades få tillbaka valtenten efter klockan 20 på söndagen.

Yrkesexamen från Prakticum öppnar många dörrar

Studier vid Yrkesinstitutet Prakticum ger nycklar till arbetslivet. Samtidigt kan det också vara en smidig inkörsport till fortsatta studier vid en yrkeshögskola. 4.12.2019 - 00.00

Mer läsning