Jussi Halla-aho har återupptagit sin kontroversiella blogg

Jussi Halla-aho har blivit dömd för hets mot folkgrupp och brott mot trosfrid på grund av ett tidigare inlägg i sin blogg som han nu återupptagit. Bild: Lehtikuva/Heikki Saukkomaa

Sannfinländarnas ordförande Jussi Halla-aho har återupptagit sitt bloggande. Halla-aho blev ursprungligen känd just genom bloggen, där han kritiserade invandringen och islam.

Jussi Halla-aho skriver igen i sin kontroversiella blogg Scripta. Han har blivit dömd för hets mot folkgrupp och brott mot trosfrid för ett av de tidigare inläggen i bloggen.

I det senaste inlägget berömmer Halla-aho Sannfinländarnas valresultat. Enligt honom ökade Sannfinländarna från 17 till 39 riksdagsledamöter.

I valdagens resultat ökade Sannfinländarna med endast ett mandat eftersom resultatet jämfördes med partiets resultat i valet 2015, varefter partiet splittrades.

Halla-aho passar också på att ge Blå framtid en känga. De forna partikamraterna fick inte ett enda mandat.

– Partibytare klarar sig sällan bra i politiken. Väljarna röstar i första hand på ett parti och i andra hand på en person, skriver Halla-aho.

Han skriver också att en nationalistisk eller fosterländsk politik återigen har en efterfrågan. Enligt honom är många människor skeptiska mot den utveckling som sker omkring dem.

Det föregående inlägget är från april 2017.

I veckan råkade Halla-aho ut för hård kritik för att han vägrade ta avstånd för sådant som han tidigare skrivit i bloggen.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Skräddarsytt drömhem uppfyllde alla önskemål och höll budgeten

Mer läsning