Jürgen Klopp i tårar: "Har inga ord"

Liverpoolsupportrar utanför Anfield firar klubbens ligaguld under natten mot fredag. Bild: Paul Ellis/Lehtikuva-AFP

Det var en rörd Jürgen Klopp som intervjuades i tv efter Liverpools första ligaguld på 30 år.– Det är otroligt. Jag har inga ord, säger tränaren tårögt.Utanför hemmaarenan Anfield samlades tusentals supportrar för att fira ligatiteln.

– Det här är helt ofattbart ögonblick. Det är ett så stort ögonblick och jag är helt överväldigad. Jag hade aldrig kunnat tro att det skulle kännas så här, hade ingen aning... Jag är ledsen, jag måste gå, säger Klopp till Sky Sports innan han dras iväg till lagets stora firande.

Innan dess hade tränaren hyllat två av Liverpool stora ikoner.

– Att veta hur mycket Kenny (Dalglish) har stöttat oss, det här är till dig. Han har väntat i 30 år, och det här är till "Stevie" (Gerrard) med. Grabbarna beundrar er alla och det är enkelt att motivera laget tack vare er fina historia, sade han.

Även Dalglish, tränaren som var med vid Liverpools senaste ligatitel 1990, var tagen.

– Jag är väldigt glad för alla med koppling till klubben. Jürgen har gjort ett fantastiskt jobb. Det bästa har varit kamratskapen inom laget och hur alla har hjälpt laget. Det är hela känslan runt klubben, du vinner inget utan ett bra omklädningsrum, och de har det, sade han till Sky.

30 års väntan

Liverpool har väntat 30 år på att få fira en engelsk ligaseger, och när man väl fick det var det i kavaj och under coronarestriktioner.

Inte för att det märktes på stadens gator.

Trots uppmaningar om att fansen skulle försöka hålla sig hemma strömmade flera tusen till hemmaarenan Anfield, där polisen försökte spärra av gator. Även inne i stadskärnan samlades mängder av supportrar, trots restriktionerna. Lokaltidningen Liverpool Echo rapporterar bland annat om att tusentals segerrusiga supportrar sjöng – eller skrålade – med i klubbens speciella sång "You'll ner walk alone" utanför kyrkan och minnesmärket Church of St Luke.

Hyllningarna kom från hela England och hela världen. Manchester Citys tränare Pep Guardiola gratulerade konkurrenten i tv och sade att det var en rättvis ligaseger, och i USA twittrade basketikonen LeBron James ut flera meddelanden med budskapet "Mästare".

Klubben själv passade under natten på att ändra sitt namn på Twitter, till "Liverpool FC (Premier League Champions)".

Spelarna firade tillsammans

Många spelare, ledare och anställda i mästarlaget såg matchen mellan Chelsea och Manchester City tillsammans. När slutsignalen närmade sig räknade spelarna ner innan det stora jublet bröt ut alla samlades i en jättekram. Ligatvåan Manchester Citys förlust innebär att avståndet upp till Liverpool är ointagliga 23 poäng.

Mittbacken Virgil van Dijk hann hylla lagkänslan innan han drogs med i firandet.

– Det är en sådan fantastisk känsla. Det är ofattbart. Vilken säsong det har varit. Jag är så otroligt, otroligt stolt över att få vara en del av det här laget och att få kalla mig Premier League-vinnare. Det kändes som att det tog evigheter innan matchen (i London) var slut. Jag har inte var så nervös på evigheter. Det är obeskrivliga känslor just nu, sade han.

"Är jag med i tv?"

Sky Sports försökte även intervjua mittfältaren Jordan Henderson, som var flitigt uppvaktad.

– Är jag med live i tv? Jag kan inte säga var jag är för då skulle alla fans komma hit, men det är en fantastisk känsla. Jag har inte velat prata om det innan det var klart, men nu är det underbart. Vi hade inte kunnat göra det här utan Klopp. Nu hoppas jag att vi håller oss hungriga, sade han.

Och den känslan delar han med tränare Klopp, som innan han började fira också såg framåt.

– Det har varit en så fantastisk resa sedan första dagen jag kom hit. Och det är inte över än. Jag såg matchen tillsammans med laget och det verkar som om det finns några bra år kvar i deras ben. Det här är mer än jag någonsin kunnat drömma om, sade han.

"Ge oss ledigt"

Liverpool vann den engelska fotbollsligan för 19:e gången, men det återstår sju matcher kvar att spela.

Men de matcherna är just nu långt borta för Liverpoolspelarna. Backen Andy Robertson vill åtminstone fira lite innan han drar på sig fotbollsskorna igen, skriver The Times.

– Vi försöker övertala chefen (Klopp) om att ge oss några dagar ledigt nu. Ge honom några öl till så tror jag vi får alla fall får två dagar ledigt, sade han.

Fastighetsfonder ger den privata placeraren möjlighet att dra nytta av fastighetsmarknadens stabila avkastning

Mer läsning