Juncker tror att Trump backar ur om biltullar

EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker. Bild: Emmi Korhonen/Lehtikuva

Det blir inga biltullar mot Europa från amerikanskt håll – i alla fall enligt EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker.

Jean-Claude Juncker som är på väg att ersättas av nya ordföranden Ursula von der Leyen uttalar sig i frågan i en intervju med tyska Süddeutsche Zeitung.

– Trump vill komma med lite kritik men det kommer inte att bli några handelstullar på bil, säger Juncker.

USA:s president Donald Trump har tidigare hotat med att införa tullar för just bilindustrin vilket skulle slå hårt framför allt mot de tyska biltillverkarna.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning