Juncker framförde kondoleans på svenska och finska

Kommissionens ordförande gav beröm till polismyndigheterna för snabb insats i ett brev till Sipilä, och framförde kondoleanser på svenska, finska och engelska.

Jean-Claude Juncker framförde kondoleanserna till de anhöriga till offren för knivattacken i Åbo på Twitter.

Han lade också upp en bild på sitt brev på finska riktat till statsminister Juha Sipilä. I det noterar han att mycket fortfarande är under utredning inte minst motivet till dådet, men att han följer med läget. Han ger särskilt beröm till polis- och räddningsmyndigheterna, "som räddat liv", och säger att de erbjuder ett gott exempel.

Sveriges statsminister Stefan Löfven skriver att det är med tungt hjärta han tagit emot nyheterna från Åbo.

Kondoleanser kom också från Estlands premiärminister.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning