Julius Junttila till Jokerit

Julius Junttila. Bild: Lehtikuva/Jussi Nukari

Jokerit förstärks med ligaveteran från Kärpät.

Jokerit har tecknat ett tvåårigt kontrakt med trefaldiga FM-guldmedaljören Julius Junttila, 28, som förra säsongen stod för 19+21=40 poäng på 43 matcher för Kärpät. Den landslagsmeriterade anfallaren har bland annat valts till ligans och slutspelets bästa spelare säsongen 2017-18.

Tidigare i veckan meddelade Jokerit att man också värvat amerikanska NHL-meriterade Jordan Schroeder. Förra säsongen var KHL-debutanten Schroeder Torpedo Nizjnij Novgorods bästa poängplockare. I NHL har 29-åringen gjort 165 matcher och 18+24=42 poäng.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning