Julin tog sprintplats i VM

Bild: Lehtikuva/Martti Kainulainen

IF Minkens Andrea Julin är Finlands fjärde deltagare på sprint i VM i Lahtis. Julin och Leena Nurmi konkurrerade om den fjärde platsen i världscupsprinten i Otepää – Julin drog det längsta strået.

Ingendera kom vidare från tidskvalet men Julins 45:e plats var bättre än Nurmis 56:e. Nurmi föll i sitt lopp och skillnaden upp till kvalsnabbaste, svenskan Stina Nilsson var 24,91 sekunder.

Chefstränaren Reijo Jylhä framkastade på fredagen att Laura Mononen eventuellt skulle tävla i sprint vid sidan av Mari Laukkanen, Katri Lylynperä och Susanna Saapunki. Men efter diskussioner med Mononens tränare Teemu Pasanen är detta uteslutet.

– Valet måste göras med stöd av tidskvalet, sade Jylhä.

Julin säger att hennes form är på väg upp efter en sjukdom som spolierade JVM för hennes del. Hon låg i 39 graders feber under JVM i USA för ett par veckor sedan.

– Nu är riktningen bättre. Jag hoppas att formen hela tiden pekar uppåt, säger Julin, som satsat på fri stil inför VM på hemmaplan.

Av de två övriga VM-klara i Otepää gick Lylynperä vidare från tidskvalet och kom 27:a medan Saapunki kom 42:a och slogs ut.

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03