Julin tog sprintplats i VM

Bild: Lehtikuva/Martti Kainulainen

IF Minkens Andrea Julin är Finlands fjärde deltagare på sprint i VM i Lahtis. Julin och Leena Nurmi konkurrerade om den fjärde platsen i världscupsprinten i Otepää – Julin drog det längsta strået.

Ingendera kom vidare från tidskvalet men Julins 45:e plats var bättre än Nurmis 56:e. Nurmi föll i sitt lopp och skillnaden upp till kvalsnabbaste, svenskan Stina Nilsson var 24,91 sekunder.

Chefstränaren Reijo Jylhä framkastade på fredagen att Laura Mononen eventuellt skulle tävla i sprint vid sidan av Mari Laukkanen, Katri Lylynperä och Susanna Saapunki. Men efter diskussioner med Mononens tränare Teemu Pasanen är detta uteslutet.

– Valet måste göras med stöd av tidskvalet, sade Jylhä.

Julin säger att hennes form är på väg upp efter en sjukdom som spolierade JVM för hennes del. Hon låg i 39 graders feber under JVM i USA för ett par veckor sedan.

– Nu är riktningen bättre. Jag hoppas att formen hela tiden pekar uppåt, säger Julin, som satsat på fri stil inför VM på hemmaplan.

Av de två övriga VM-klara i Otepää gick Lylynperä vidare från tidskvalet och kom 27:a medan Saapunki kom 42:a och slogs ut.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00