Julie Andrews blir barnprogramledare

Bild: EPA/PAUL BUCK

Julie Andrews har blivit barnprogramledare för Julie's greenroom där hon sjunger med gäster och lär barn om konst, skriver Variety.

Julie Andrews är mest känd för sina musikaliska roller i Sound of music och Mary Poppins. 1997 genomförde den nu 81-åriga stjärnan en halsoperation och sedan dess har hennes berömda röst, vars register spände över fyra oktaver, aldrig återhämtat sig.

Men musikern Bill Sherman, som jobbar med programmet och tidigare varit musikansvarig på barnprogrammet Sesame street, säger till Variety att Andrews sjunger i det nya programmet.

– När hon kom in i rummet med gäster som Alec Baldwin och Carol Burnett, inspirerade de henne att sjunga. Jag tror hon övertygade sig själv att hon skulle klara av det och sen körde hon bara. Det var fantastiskt.

I Julies greenroom har varje avsnitt olika teman inom scenkonsten – från manusskrivande till skådespeleri och kostym. Julie Andrews har skapat serien med sin dotter Emma Walton Hamilton.

Julies greenroom finns på Netflix.

Bli kock i Axxell

Svenskfinlands kändaste kock, Micke Björklund, har trätt in som mentor och mecenat för Axxells kockutbildning i Karis, för kockutbildningens framtid och Finlands matkultur. 8.10.2019 - 11.40

Mer läsning