Julia Erginöz tar över som chefredaktör för Studentbladet

Julia Erginöz kommer att satsa på bland annat kultur och politik. Bild: Nelly Björkholm/Studentbladet

”Jag vill skapa en modig och samhällsaktuell tidning där främst kultur och politik ska belysas."

Julia Erginöz är ny chefredaktör för Nordens äldsta studenttidning Studentbladet. Utnämningen publicerades bland annat på Instagram den 2 april.

Erginöz studerar sociologi med inriktning på genusvetenskap och etniska relationer, något hon säger kommer synas i hennes texter. På samma gång är hon tydlig med att det är viktigt att lyssna på läsarna. Hon säger att den största utmaningen kommer vara att skapa ett tillräckligt brett innehåll.

"Studentbladet ska vara en plats där vi som studerande kan mötas trots våra olika intressen och åsikter", skriver Erginöz.

Erginöz har redan skrivit en kolumn om att inleda arbetet under coronatider.

Numera utkommer Studentbladet i pappersform bara en eller två gånger om året. Fokus kommer att ligga på utveckling av webbinnehållet, berättar Erginöz per e-post.

"Jag vill skapa en modig och samhällsaktuell tidning där främst kultur och politik ska belysas. Det är väldigt viktigt för mig att skapa en plattform för kritiskt tänkande som får studerande att kunna ifrågasätta saker som man tar för givet i vardagen och få nya perspektiv på saker och ting. Så ska det såklart vara artiklar som relaterar till studerande på ett eller annat sätt", skriver Erginöz.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Många vill välja ekologiskt – också hos frisören

Mer läsning