Julens returtrafik har löpt lugnt – bra förhållanden i hela landet

Tills vidare har returtrafiken förlöpt i lugna tecken. Bild: Lehtikuva/Heikki Saukkomaa

En tankbil har vält på riksväg 2 och trafiken dirigeras runt olycksplatsen, men i övrigt har julens returtrafik löpt bra.

På annandag jul återvänder många som tillbringat julen på främmande ort hem. Returtrafiken började på förmiddagen och är som livligast mellan klockan 12 och klockan 19, meddelar vägtrafikcentralen Traffic Management Finland.

En tankbil välte på riksväg 2 på sträckan Huittinen-Björneborg på förmiddagen och svavelsyra rann ut på marken. Enligt räddningsverket rann några tiotals liter svavelsyra ut på en åker och i ett dike vid vägen. På grund av olyckan dirigeras trafiken på en omväg.

På grund av att returtrafiken i år fördelas på flera dagar väntas inga trafikstockningar. Trafiken började öka kring lunchtid och de populäraste vägarna är i vanlig ordning riksvägarna 3 och 4 till Helsingfors.

Vädret är soligt i väst och mulet med risk för snö i öst. Enligt Traffic Management Finland är förhållandena för returtrafiken bra i hela landet.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46