Journalisten: Wikström kommenterar avskedet från Kyrkpressen offentligt för första gången

Bild: Mikael Sjövall/SPT

Det var inte ekonomin som var orsaken till att jag fick gå, säger May Wikström till Journalisten.

I mitten på april avskedade förlaget Fontana Media Kyrkpressens chefredaktör och vd May Wikström. Fontana Medias styrelseordförande Hans Boije sade då till SPT att tuffa ekonomiska omständigheter ledde till påfrestningar inom organisationen med följden att Wikström sades upp.

– Det handlar om konflikter på redaktionen, sade Boije till SPT.

Nu kommenterar Wikström händelserna offentligt för första gången för Journalisten. Däremot säger hon sig inte kunna kommentera väldigt mycket på grund av det avtal hon gjorde med styrelsen i samband med uppsägningen.

– I små sammanhang blir det säkert lätt så att många av de konflikter som uppstår koncentreras till en och samma person. Och nu var jag den personen, säger Wikström till Journalisten.

Wikström säger att hon var överraskad över avskedet, eftersom det fortfarande pågick interna diskussioner om situationen. Vad som hände framgår inte. Hon dementerar ändå att orsaken var ekonomisk, att det var för att hon fått ett annat toppjobb eller för att hon var allvarligt sjuk.

Enligt Wikström kan det bli problematiskt att vara både vd och chefredaktör.

– Branschens krympande resurser har lett till att det skett en glidning där man pendlar mellan att vara en journalistisk chefredaktör och en företagsledare, säger Wikström till Journalisten.

Kim Herold: ”Motorsängen hjälper mot snarkningarna”

Musikern Kim Herold, även känd från tv-programmet Selviytyjät, har märkt att en bra säng gör det lättare att återhämta sig och att den till och med förebygger idrottsskador. 5.11.2019 - 14.22

Mer läsning