Journalisten Micaela Röman ställer upp i riksdagsvalet

Så småningom avslöjas kandidaterna i riksdagsvalet på våren. SFP:s Micaela Röman säger att kommunalpolitiken inspirerat henne att jobba på nationell nivå.

Journalisten och kommunfullmäktigeledamoten i Sibbo Micaela Röman ställer upp i riksdagsvalet för SFP. Riksdagsvalet äger rum den 14 april nästa år.

– Mitt första år som beslutsfattare i min hemkommun, Sibbo, är en av orsakerna till varför jag väljer att ställa mig till förfogande. Jag vill gärna arbeta för en fungerande vardag också på nationell nivå, säger Röman i ett pressmeddelande på torsdagen.

Röman är ordförande i social- och hälsovårdsutskottet i Sibbo och medlem i Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikts fullmäktige.

– Social- och hälsovårdsfrågor ligger nära mitt hjärta. Som mamma till två barn i en tvåspråkig familj arbetar jag aktivt också med bildningsfrågor och en fungerande familjepolitik.

För tillfället jobbar Röman som koordinator för Marthaförbundets och Marttaliittos jubileumsår som firas 2019.

– Både i mitt arbete och som beslutsfattare jobbar jag enligt mitt motto; så bra som möjligt för så många som möjligt.

Svenska Sigtunaskolan lockar med högklassiga studier i anrik och internationell miljö

Intresserad av en internationell gymnasieutbildning och av att testa dina vingar utomlands? På svenska Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket kan det förverkligas under trygga och inspirerande förhållanden som samtidigt öppnar många dörrar. 15.2.2019 - 09.22