Donner utsedd till Stadin Kundi – Vilkkumaa till Stadin Friidu 2018

Stadin Friidu och Stadin Kundi 2018 – Maija Vilkkumaa och Jörn Donner i Esplanadparken.Bild: Laura Oja

Föreningen Stadin Slangi ry har valt kulturmångsysslaren och veteranpolitikern Jörn Donner till årets Stadin Kundi. Sångaren Maija Vilkkumaa har utsetts till Stadin Friidu.

Jörn Donner, 85, och Maija Vilkkumaa, 44, tog emot de lekfulla utmärkelserna i Esplanadparken på Helsingforsdagen.

"Jörn Donner är infödd stadibo, författare, filmregissör, riksdagsledamot, före detta Europaparlamentariker och diplomat som skrivit över 60 böcker", listar Stadin Slangi i sitt pressmeddelande.

Föreningen påminner också om att Donner är den enda finländaren som tagit emot en Oscarsstatyett.

Sångaren och låtskrivaren Maija Vilkkumaa, likaså infödd helsingforsare, är en av de mest sålda musikartisterna i Finland. Vilkkumaa, som studerade finska vid Helsingfors universitet, har bland annat gett ut sju studioalbum och belönats med flera olika musikpriser.

Stadin Slangi, Finlands största hembygdsförening, har utsett Stadin Kundi och Friidu i över 20 år. Vem som helst får föreslå personer till utmärkelsen, men föreningens styrelse fastställer urvalskriterierna.

Hur du kan få en låg låneränta

När man tecknar ett lån finns det många lånegivare som tycks ge bra villkor, men som sedan tar ut både dolda räntor och oförutsedda avgifter. Trots att det idag är riktigt vanligt att ta lån så kan det vara svårt att veta vad man ska leta efter och tänka på när man lånar pengar. Därför sammanfattar vi här några av våra bästa tips för att hjälpa dig att hitta rätt i lånedjungeln. 14.6.2018 - 14.03