Jokerits säsong över – "Det är tufft just nu"

Jokeritkaptenen Peter Regin ledde sitt lag ur rinken för sista gången i år. Bild: Lehtikuva / Martti Kainulainen

För tredje gången på fyra säsonger blev det CSKA Moskva som skickade Jokerit på sommarsemester.

Jokerit-CSKA Moskva 3–4 (2–1, 1–3, 0–0)

CSKA Moskva till konferensfinalerna med 4–2 i matcher.

Nära, men ändå så långt borta. Jokerit bjöd upp till kamp mot jätten från Moskva och gjorde konferenssemifinalerna till en underhållande tillställning men som så många gånger tidigare var det CSKA som drog det längsta strået. Match sex i Hartwallarenan slutade med bortaseger med uddamålet och CSKA går SKA S:t Petersburg sällskap i konferensfinalerna.

Jokerit fick dåliga nyheter redan före matchen då maratonmatchens hjälte Karri Rämö, som gjorde KHL-rekord med sina 83 räddningar, inte kunde spela. Maratonmatchen blev 142 minuter och nio sekunder lång – KHL-rekord också det. CSKA-målvakten Ilja Sorokin, som spelat alla CSKA:s slutspelsmatcher, byttes också bort efter första perioden, uppenbarligen på grund av att energin inte räckte till.

Den grymma matchtakten med sex matcher på nio dagar sög musten ur bägge lagen och matchen präglades av en hel del lätta misstag – och många fullträffar. Matchens sju fullträffar kom inom loppet av lite på tjugo minuter. Men någon ytterligare fullträff blev det inte och därmed tog Jokerits säsong slut.

Stämningen var minst sagt deppig och tyst i Jokerits omklädningsrum efter matchen.

– Vi sade ingenting i omklädningsrummet. Alla var bara besvikna, säger Jokerits kapten Peter Regin lågmält.

Det svider rejält, men Jokerit har all orsak att vara stolta ändå.

– Det är klart att det är tufft just nu. På många sätt spelade vi en bra match i dag. Vi spelade så bra vi kunde, men det räckte inte helt. Bortsett från första matchen så matchade vi dem bra. Vi var med i alla matcherna och spelade bra i alla tre matcher här hemma samt i den sista matchen i Moskva. Vi är inte nöjda just nu, men vi kan vara stolta över jobbet vi gjorde, säger Regin.

Jokerit kom hem från Moskva på fredagsmorgonens tidiga timmar. Den sex timmar långa hockeykvällen kändes i kroppen.

– Tja, det är klart att man haft piggare ben. Men då det är slutspel så tänker man inte på det utan bara kör. Läget var samma för dem som för oss.

Jalonen: "Ett stort tack"

Jokerits chefstränare Jukka Jalonen gjorde sin sista match med laget. Han dolde inte att han var besviken men tackade sitt lag med varma ord.

– Förstås är jag stolt över laget och fansen. Ett stort tack till dem. Det här har varit två fina år, säger Jalonen.

Jalonens matchanalys var förståeligt nog av den kortare sorten.

– Det var en hård fajt.

– Den första matchen i serien var dålig av oss. Efter det steg trenden. Det blev 4–2 i matcher så det är onödigt att hitta på bortförklaringar. Vi gjorde vårt absolut bästa men det räckte inte, säger Jalonen vars nästa utmaning blir att ta över landslaget.

Fakta

Jokerit i KHL

2014-15: Jokerit kommer fyra i sin konferens (60 matcher/119 poäng) och slår ut Dinamo Minsk i första slutspelsomgången med 4–1 i matcher. CSKA Moskva slår ut Jokerit i konferenssemifinalerna med 4–1 i matcher.

2015-16: Jokerit vinner sin division och kommer tvåa i sin konferens (60/108 p). Torpedo Nizjnij Novgorod slår ut Jokerit i första slutspelsomgången med 4–2 i matcher.

2016-17: Jokerit kommer åtta i sin konferens (60/93 p). CSKA Moskva slår ut Jokerit i första slutspelsomgången med 4–0 i matcher.

2017-18: Jokerit kommer trea i sin konferens (56/103 p) och slår ut HK Sotji i första slutspelsomgången med 4–1 i matcher. CSKA Moskva slår ut Jokerit i konferenssemifinalerna med 4–2 i matcher.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46