Jokerit tror på Marjamäki – förlänger med två år

Lauri Marjamäki är känd som en mycket krävande tränare. Bild: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Efter en hyfsad förstasäsong på tränarbänken för Lauri Marjamäki har nu parterna valt att förlänga samarbetet med ytterligare två år.

Marjamäki lotsade Jokerit under sin debutsäsong till grundseriefyra i den västra konferensen i KHL. I slutspelen blev det sorti genast i första omgången mot Dynamo Moskva.

Den 42-åriga tränaren har under sin karriär vunnit bland annat två FM-guld på klubbnivå och ett OS-brons och ett VM-silver som assisterande tränare för landslaget. I sitt ursprungliga tvååriga kontrakt med Jokerit hade Marjamäki en option för ytterligare två år och det har man nu valt att använda sig av. Därmed stannar Marjamäki i Jokerit ända till år 2022.

– Kontinuitet och långsiktighet och starkt inhemskt kunnande är utav stort värde för Jokerit och en stor del av vår strategi. Finskhet syns starkare än någonsin i vår trupp och vi hyser ett starkt förtroende för Marjamäki och hela tränarstaben under de kommande åren. Med lärdomar från förra säsongen kan de utveckla vårt spel i rätt riktning, kommenterar general manager Jari Kurri på klubbens hemsida.

Också Marjamäki tror på långsiktighet och säger att det var ett enkelt beslut att fortsätta i två år till.

– Som organisation är vi på väg i rätt riktning och vi jobbar flitigt och passionerat. Vi har ett bra lag och allt är i ordning för att snart börja förbereda oss tillsammans för nästa säsong. Hungern för framgång är stark hos alla, säger Marjamäki.

För Jokerits del inleds säsongen 2019-2020 genom ett möte med fjolårets silverlag Avangard Omsk på hemmaplan den 3:e september.

Yrkesexamen från Prakticum öppnar många dörrar

Är du vuxen och vill bli närvårdare? Studiestart i mars 2020! Studier vid Yrkesinstitutet Prakticum ger nycklar till arbetslivet. Samtidigt kan det också vara en smidig inkörsport till fortsatta studier vid en yrkeshögskola. 4.12.2019 - 00.00

Mer läsning