Jokerit slog sina kinesiska gäster – Regin målskytt igen

Peter Regin är nöjd med Jokerits segersvitBild: Heikki Saukkomaa

Jokerit har fått fart på sitt spel efter landslagspausen.

Jokerit-Red Star Kunlun 3–2 (1–0, 0–1, 2–1)

KHL-nykomlingen Red Star Kunlun gjorde sitt första besök i Helsingfors. Pekinglaget kom till matchen med tre raka bortasegrar, från Vladivostok, Riga och Minsk, bakom sig. I Finland blev det ändå stopp på framfarten då Jokerit avgjorde matchen i tredje perioden och tog veckans tredje raka seger i Hartwallarenan.

Kaptenen Peter Regin gjorde mål i sin fjärde match i följd och efter backen Janne Jalasvaaras kvittering satte Pekka Jormakka och Sakari Salminen in de avgörande fullträffarna. I och med segern hänger Jokerit fast vid den sista slutspelsplatsen i den västra konferensen.

– En okej match. Det viktigaste var att vinna. Det var tufft att vi kom igen efter kvitteringen och utvisningarna i andra perioden. Det är svårt att vända och få tillbaka momentum efter deras powerplay då spelet var mycket i vår zon. Red Star var bra, de har riktigt vassa spelare, säger Regin.

Tidigare i veckan fällde Jokerit Amur Chabarovsk och Admiral Vladivostok med uddamålet, Chabarovsk dessutom först efter straffar.

– I början av säsongen torskade vi de här jämna matcherna. Nu känns det som att vi vänt på situationen. Det är ett bra tecken att vi grejar de här matcherna, fortsätter kaptenen.

Regins fullträff kom i powerplay snyggt framspelat av Chay Genoway. Efter att ha nätat tre gånger på säsongens 21 första matcher har dansken nu gjort mål i fem av de sex senaste matcherna.

– Jag är inte direkt någon målskytt. Men det är nog skönt att det lossnat i de senaste matcherna. Jag vill göra mål, säger 30-åringen som satt tre av de fyra senaste puckarna i mål i powerplay.

– Vi har fått mera powerplay här hemma. Det är lättare att få momentum då och när man lyckas i powerplay höjs självförtroendet.

Starkt blåvitt

Trots förlusten mot har Red Star Kunlun gjort en riktigt hyfsad höst och har både fjorton segrar och förluster på kontot. Mot Jokerit fanns endast två av lagets åtta finländare i rinken – bägge två målskyttar då Tuukka Mäntylä stod för en sen reducering. Finländarnas bidrag syns både på planen och i statistiken. Av Kunluns 59 fullträffar har nu 24 gjorts av finländare.

Kunlun kan bli ännu mera blåvitt. Rykten för nämligen Tomi Sallinen, som nyligen fick sparken från Neftechimik Nizjnekamsk, till den kinesiska klubben.

Fakta

Red Star Kunluns finländare

Åtta finländare spelar i det kinesiska KHL-laget Red Star Kunlun:

Max Wärn, 23 matcher, 7+7=14 poäng

Tuukka Mäntylä, 28, 6+8=14

Miika Lahti, 24, 2+9=11

Anssi Salmela, 11, 3+2=5

Janne Jalasvaara, 19, 2+3=5

Joonas Järvinen, 14, 3+1=4

Eetu Pöysti, 6, 1+0=1

Tomi Karhunen (målvakt), en match, 19/22 räddningar, räddningsprocent 86,4

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00