Jokerit-kämpe tackar för sig

Jokerits Tomi Mäki var alltid en stor publikfavorit. Bild: Roni Rekomaa / Lehtikuva

Tomi Mäki har spelat flest matcher i Jokerit-tröja genom tiderna. Nu står det klart att den 35-åriga klubbikonen avslutar spelarkarriären.

Mäki spelade totalt 628 grundseriematcher för Jokerit i både Ligan och KHL. I dessa stod han för poängen 55+67=122.

Den Helsingforsbördiga forwarden draftades i fjärde rundan år 2001 av Calgary Flames och gjorde en treårig stint i Nordamerika från år 2005 till 2008 då han spelade i AHL. Utöver detta har han enbart spelat för Jokerit och i landslaget.

På klubbnivå vann Mäki FM-silver och brons medan han med juniorlandslaget två gånger vann JVM-brons.

– Det är med bra känsla jag kan blicka tillbaka på min karriär. Jag har uppnått mycket som spelare och haft privilegiet av att få spela så pass länge och så många matcher. Karriären har ju varit ovanlig i och med att jag i Finland endast haft en klubb och det är jag stolt över. Tiden i Jokerit kommer jag minnas för alltid, kommenterar Mäki på klubbens hemsida.

Jokerit-kämpen lämnar dock inte organisationen fullständigt. Klubben meddelar att Mäki fortsätter som individuell tränare för unga spelare i KHL-truppen, Mestislaget Kiekko-Vantaa och Jokerits A-juniorer.

– För varje dag som går har detta känts mer som det rätta beslutet och jag ser fram emot att börja arbeta. Under mina sista år som spelare har jag satsat på utbildning inom träning och idrott, så fortsättningen har planerats i bakgrunden, säger Mäki.

Yrkesexamen från Prakticum öppnar många dörrar

Studier vid Yrkesinstitutet Prakticum ger nycklar till arbetslivet. Samtidigt kan det också vara en smidig inkörsport till fortsatta studier vid en yrkeshögskola. 4.12.2019 - 00.00

Mer läsning