Jokerit hittade effektiviteten och krossade Sotji

Eeli Tolvanen lyckades två gånger med målskyttet på powerplay mot Sotji. Bild: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Eeli Tolvanen sköt två mål då Jokerit besegrade Sotji och utjämnade seriens segrar till 1-1. Även Ufas Teemu Hartikainen var på ypperligt spelhumör då hans lag mötte Omsk.

Jokerit återhämtade sig efter gårdagens svidande förlust i den inledande matchen av första omgången av slutspelen i KHL och slog i dag Sotji med 7-2. På lördag hade Helsingforslaget svårt att hitta rätt från sina lägen, men i går var siktena rätt inställda och sju gjorda mål talar ett tydligt språk.

Matchen avgjordes i andra perioden där Jokerit sköt hela fyra mål och Sotji-målvakten Konstantin Barulin fick nog. In böts andramålvakten Dmitrij Sjikin men gästerna återhämtade sig aldrig.

– Det var en mycket bra match av oss. Vi hade en ungefär fem minuters sämre stund i matchen, men annars bör man vara nöjd. Vi talade om den dåliga andraperioden vi hade på lördag och lärde oss från det. I efterskott kan man säga att Sotji brast då Barulin böts ut. Han är säkerligen en stor del av deras lag, kommenterar Jokerits Jesse Joensuu i klubbens pressmeddelande.

Glädjande för Jokeritlägret var också faktumet att stjärnspelaren Eeli Tolvanen hittade rätt två gånger. Han stod både för lagets andra och sjunde mål.

Seriens tredje och fjärde möte spelas redan på tisdag respektive onsdag i Sotji. För att återerövra hemmafavören krävs åtminstone en bortaseger av Jokerit.

– Vi är koncentrerade. Vi har inte sett närapå vad Sotji kan erbjuda. Alltmöjligt kommer förmodligen att ske, vi måste uthärda det, säger Joensuu.

Av omgångens övriga finländare glänste Ufas Teemu Hartikainen mest. Han noterades för 2 mål och tre assists och valdes till matchens lirare då Ufa tog en inledande 6-4 seger över Omsk i den östra konferensen. I Ufa spelar även Joonas Kemppainen och laget tränas av Erkka Westerlund.

De övriga segrarna i omgångens matcher var Traktor Tjeljabinsk, Metallurg Magnitogorsk, Ak Bars Kazan, Lokomotiv Jaroslavl, SKA S:t Petersburg och CSKA Moskva.

KHL

Resultat:

Jokerit-HK Sotji

1–0 Olli Palola (Gilroy) Powerplay

1–1 Adam Polasek (Morozov, Tochitskij) PP

2–1 Eeli Tolvanen (Lepistö) PP

3–1 John Norman (Gilroy, Jormakka)

4–1 Matthew Gilroy (Moses) PP

5–1 Pekka Jormakka (Norman, Palola)

6–1 Niklas Jensen (Lepistö)

6–2 Dimitrij Lugin (Jokipakka, Blum) PP

7–2 Eeli Tolvanen (Lepistö, Jensen) PP

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46