Jokerit föll i grundseriens sista match – nu väntar Dynamo Moskva

Brian O'Neill gjorde nytt klubbrekord för mest poäng under en KHL-grundseriesäsong. Bild: Martti Kainulainen

Jokerit avslutade KHL:s grundserie med en förlust mot Dinamo Minsk. Den amerikanska anfallaren Brian O'Neill satte klubbrekord för flest poäng under en KHL-säsong.

Jokerit fick inte den avslutning på säsongen som man hoppats då laget föll med 3–5 (1–2, 2–1, 0–2) i grundserieavslutningen mot Dinamo Minsk. Gästerna ryckte ifrån i den tredje perioden då ex-jokern Teemu Pulkkinen gjorde det avgörande målet.

Jokerits Brian O'Neill noterades för en assist i matchen och hans poängsaldo i grundserien blev 13+45=58 poäng. Det är nytt klubbrekord i Jokerit under lagets tid i KHL.

I den första slutspelsomgången möter Jokerit Juuso Hietanens och Miika Koivistos Dynamo Moskva. Slutspelsserien börjar med matcher i Helsingfors på måndag och onsdag. Fyra segrar krävs för att gå vidare till konferensens semifinaler.

Dynamo Moskva gick till slutspel under de nio första KHL-säsongerna men missade slutspelet i fjol. Laget vann KHL-mästerskapet, Gagarin Cup, 2012 och 2013.

Jokerit, som spelat i KHL sedan säsongen 2014-15, har aldrig missat slutspelet. Lagets bästa resultat är att ha nått konferensens semifinaler (2015, 2018).

Mot en renare värld, ett flyttlass åt gången – ”Alla våra 150 röda bilar kör fossilfritt”

Mer läsning