Jokerit föll i grundseriens sista match – nu väntar Dynamo Moskva

Brian O'Neill gjorde nytt klubbrekord för mest poäng under en KHL-grundseriesäsong. Bild: Martti Kainulainen

Jokerit avslutade KHL:s grundserie med en förlust mot Dinamo Minsk. Den amerikanska anfallaren Brian O'Neill satte klubbrekord för flest poäng under en KHL-säsong.

Jokerit fick inte den avslutning på säsongen som man hoppats då laget föll med 3–5 (1–2, 2–1, 0–2) i grundserieavslutningen mot Dinamo Minsk. Gästerna ryckte ifrån i den tredje perioden då ex-jokern Teemu Pulkkinen gjorde det avgörande målet.

Jokerits Brian O'Neill noterades för en assist i matchen och hans poängsaldo i grundserien blev 13+45=58 poäng. Det är nytt klubbrekord i Jokerit under lagets tid i KHL.

I den första slutspelsomgången möter Jokerit Juuso Hietanens och Miika Koivistos Dynamo Moskva. Slutspelsserien börjar med matcher i Helsingfors på måndag och onsdag. Fyra segrar krävs för att gå vidare till konferensens semifinaler.

Dynamo Moskva gick till slutspel under de nio första KHL-säsongerna men missade slutspelet i fjol. Laget vann KHL-mästerskapet, Gagarin Cup, 2012 och 2013.

Jokerit, som spelat i KHL sedan säsongen 2014-15, har aldrig missat slutspelet. Lagets bästa resultat är att ha nått konferensens semifinaler (2015, 2018).

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning