Jokerit föll i grundseriens sista match – nu väntar Dynamo Moskva

Brian O'Neill gjorde nytt klubbrekord för mest poäng under en KHL-grundseriesäsong. Bild: Martti Kainulainen

Jokerit avslutade KHL:s grundserie med en förlust mot Dinamo Minsk. Den amerikanska anfallaren Brian O'Neill satte klubbrekord för flest poäng under en KHL-säsong.

Jokerit fick inte den avslutning på säsongen som man hoppats då laget föll med 3–5 (1–2, 2–1, 0–2) i grundserieavslutningen mot Dinamo Minsk. Gästerna ryckte ifrån i den tredje perioden då ex-jokern Teemu Pulkkinen gjorde det avgörande målet.

Jokerits Brian O'Neill noterades för en assist i matchen och hans poängsaldo i grundserien blev 13+45=58 poäng. Det är nytt klubbrekord i Jokerit under lagets tid i KHL.

I den första slutspelsomgången möter Jokerit Juuso Hietanens och Miika Koivistos Dynamo Moskva. Slutspelsserien börjar med matcher i Helsingfors på måndag och onsdag. Fyra segrar krävs för att gå vidare till konferensens semifinaler.

Dynamo Moskva gick till slutspel under de nio första KHL-säsongerna men missade slutspelet i fjol. Laget vann KHL-mästerskapet, Gagarin Cup, 2012 och 2013.

Jokerit, som spelat i KHL sedan säsongen 2014-15, har aldrig missat slutspelet. Lagets bästa resultat är att ha nått konferensens semifinaler (2015, 2018).

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning