Johnny Logan uppträder när Anders Wiklöf ordnar gratiskonsert i Mariehamn

Trefaldige Eurovisionsvinnaren Johnny Logan (till vänster) och åländska mezzosopranen Jenny Carlstedt (till höger) är två av storstjärnorna som kommer att uppträda då Anders Wiklöf bjuder in till sommarens 25 juli-konsert i Miramarparken i Mariehamn. Bild: Tomi Riitamaa/Nya Åland

Den trefaldige Eurovisionsvinnaren Johnny Logan uppträder på Åland när kommerserådet Anders Wiklöf för fjärde gången bjuder på gratiskonsert. Sissel Kyrkjebø, Sven-Bertil Taube och åländska Jenny Carlstedt hör också till skaran artister.

Det är fjärde sommaren i rad som kommerserådet Anders Wiklöf bjuder på en gratiskonsert i Mariehamn den 25 juli. Första gången var på hans 70-årsdag 2016.

Då årets artistfält till 25 juli-konserten presenteras, inleder Johnny Logan och Anders Wiklöf pressträffen med att tillsammans riva av slagdängan "Galway girl", skriven av Steve Earle.

Med en över 40 år lång karriär som bland annat innehåller superhits som "Hold me now" och tre segrar i Eurovisionsfestivalen, får irländaren Logan betraktas som det stora internationella dragplåstret till sommarens konsert.

– Jag är uppvuxen i en liten fiskeby på Irland, så jag känner mig hemma här, säger Logan.

I februari då Logan uppträdde i Åbo var Anders Wiklöfs svåger och svägerska på plats. De blev begeistrade både över konserten och över publikens respons.

– Då tänkte jag att jag har ju alltid gillat Johnnys musik och borde ringa honom. Och så gjorde jag det, berättar Anders Wiklöf.

Utöver Johnny Logan uppträder en rad andra välkända namn: Sissel Kyrkjebø, Sven-Bertil Taube, Jenny Carlstedt, LaGaylia Frazier, John Martin Bengtsson och Emil Hage.

Programledare för årets konsert är Kristin Kaspersen, som backas upp av Lasse Berghagen. Lennie Norman kommer också att synas på scenen och konserten avslutas med ett fyrverkeri av fyrverkerimästaren Johan Holländer. Dessutom kan man förvänta sig en eller ett par överraskningsartister, meddelar producenten Peter Jägerhult.

Årets 25 juli-konsert är som tidigare år gratis. Närmare 4 000 sittplatsbiljetter kommer att släppas den 3 juni klockan 9. Biljetterna kan avhämtas på Hotel Arkipelag i Mariehamn.

Mot en renare värld, ett flyttlass åt gången – ”Alla våra 150 röda bilar kör fossilfritt”

Mer läsning