John Oliver censureras efter satir om Kina

Komikern och programledaren John Oliver censureras i Kina efter ett satiriskt inslag om landets ledare Xi Jinping. Arkivbild.Bild: TT/AP/Eric Liebowitz

Den amerikanske programledaren John Oliver och hans humorprogram, det HBO-producerade "Last week tonight", har censurerats på kinesiska mikrobloggen Weibo.

Censuren trädde i kraft efter att John Oliver i söndagens avsnitt av sitt program hade med ett satiriskt inslag om Kinas ledare Xi Jinping, där han bland annat talar om Kinas "dystopiska nivåer av övervakning och bestraffning", rapporterar flera medier.

Den som försöker skriva in Olivers namn möts av flera olika felmeddelanden. Det senaste inlägget om komikern som finns tillgängligt på Weibo, som påminner om Twitter, är daterat till den 14 juni, tre dagar före programmet med Kinasatiren sändes.

John Oliver passade även på att skämta om att Xi Jinping liknar Nalle Puh. Även detta är ett kontroversiellt ämne i Kina: Förra året censurerade Weibo tecknen för den honungsälskande björnen sedan aktivister använt liknelsen mellan Kommunistpartiets ledare och Nalle Puh för att protestera mot regimen.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00