John McCain har en hjärntumör

80-åriga John McCain har tidigare drabbats av melanom. Nu är han diagnostiserad med hjärntumör. Bild: EPA EPA-PHOTO / ALL OVER PRESS / MICHAEL REYNOLDS

USA:s republikansenator John McCain har diagnostiserats med en hjärntumör. Det uppger McCains kansli i ett pressmeddelande.

80-åriga John McCain opererades förra veckan då ett blodkoagel avlägsnades ovanför hans öga.

I pressmeddelandet som gavs ut i går uppgavs att McCain fått diagnosen glioblastom, en aggressiv sorts hjärntumör rapporterar CNN.

Nyheten om McCains sjukdom väckte uppmärksamhet på Twitter.

– John McCain är en amerikansk hjälte och en av de modigaste kämparna jag någonsin känt. Cancern vet inte vem den står emot, twittrade USA:s före detta president Barack Obama.

Också demokraternas politiker Hillary Clinton beskriver McCain som en väldigt stark person. Clinton twittrar att McCain och hans familj är i hennes tankar.

USA:s president Donald Trump säger i ett pressmeddelande att McCain alltid har varit en kämpe. Presidenten säger att McCain och hans familj är i presidentens och hustru Melania Trumps tankar. Dessutom ber han för McCain och hans familj och hoppas att McCain återhämtar sig fort.

Det är inte den första gången som McCain får en cancerdiagnos, han har även haft melanom.

McCain har varit senator för delstaten Arizona sedan 1987. Han var republikanernas presidentkandidat i valet 2008 då han förlorade mot demokraternas Barack Obama. 

Trädgårdsstaden har kvar sin charm

På 1950-talet gjorde den moderna trädgårdsstaden Hagalund finländsk stadsplanering världsberömd. I dag är det både gammalt och nytt boende som får bostadsköpare att vända sina blickar hitåt. 3.9.2019 - 09.17

Mer läsning