Johaugs comeback närmar sig – "bättre än förut"

Therese Johaug var världens bästa skidåkare innan hon åkte fast. Bild: Lehtikuva/Jussi Nukari

Landslagskollegorna är övertygade om att Therese Johaug är i kanonform.

Från och med 18 februari får Therese Johaug träna med landslaget. Hennes dopningsavstängning går ut 18 april och då är hon klar att tävla igen.

Hon blev avstängd i oktober 2016 efter att ha åkt fast för en anabol steroid. Idrottens internationella skiljedomstol Cas dömde henne till slut till en arton månader lång avstängning.

Under tiden har hon inte fått träna med landslaget. Men landslagskollegorna är övertygade om att hon är i bra form.

– Jag är ganska säker på att Therese är i bra form. Sannolikt är hon bättre än hon varit förut, säger Ingvild Flugstad Østberg till VG:

– Jag tror hon är mycket motiverad för att skida hårt. Det kommer att vara grym turbo på hennes skidor.

I Lahtis sade skiddrottningen Marit Bjørgen att det hade varit kul att skida tillsammans med Johaug i karriärens sista lopp. Bjørgen tvekar dock fortfarande om hon fortsätter. Däremot råder det inga tvivel om att Johaug, 29, kommer tillbaka till skidspåren och siktar för fullt mot VM i Seefeld 2019.

– Det blir väldigt bra att få henne tillbaka. Jag gläder mig väldigt mycket och det tror jag hela laget gör, säger Østberg.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46