Johaug slår motståndarna också i löpning – sprang hem nytt norskt guld

Therese Johaug. Arkivbild. Bild: Matthias Schrader/AP Photo

Therese Johaug är norsk mästare i terränglöpning. Den 31-åriga skidstjärnan krossade allt motstånd i loppet över sex kilometer i Oslo.

– Det gick väldigt bra. Jag var ute i spåret och testade i går. Då var det väldigt halt, mycket halare än i dag, så jag var rätt spänd, säger Johaug till NRK.

Med en dryg kilometer kvar till mål ryckte Johaug ifrån regerande mästaren Sigrid Jervell Våg. Segermarginalen skrevs till 28 sekunder och Johaug njöt av slutdelen av loppet då hon välkomnades av tusentals människor i målgången i Frognerparken.

– Det var som en myrstack, nästan som i Holmenkollen, säger hon.

Den norska mästartiteln är Johaugs andra i löpning. I somras tog hon NM-guld på 10 000 meter och hon har öppnat för att satsa mot friidrotts-EM i Paris nästa år.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning