Johaug siktar fortfarande mot friidrotts-EM

"Intresset finns där", säger Therese Johaugs manager om att skidstjärnan siktar mot en start på friidrotts-EM i augusti. Arkivbild. Bild: Vidar Ruud / NTB scanpix

Om det blir ett friidrotts-EM i augusti kan publiken få se ett nytt ansikte på den stora friidrottsscenen. Den norska skidstjärnan Therese Johaug siktar mot att stå på startlinjen när 10 000 meter ska avgöras.

Det var efter guldet på 10 000 meter i de norska mästerskapen förra sommaren som Therese Johaug sade att det skulle vara "kul att testa" angående friidrotts-EM i Paris. Tiden, 32.20,86, räcker för att kvala in på samma distans till mästerskapet.

Och hon är fortfarande sugen på att ställa upp, bekräftar hennes manager Jørn Ernst för NTB.

– Det är fortfarande aktuellt så länge EM är aktuellt. Vi har inte lagt några andra planer, säger Ernst och fortsätter:

– Jag har i alla fall inte hört något annat. Men beslutet är inte fattat. Det är beroende av hur träningen går, om det skulle dyka upp en skada eller så, men intresset finns där.

Den stora frågan är dock om mästerskapet, som ska avgöras mellan den 25 och 30 augusti, kommer att bli av med tanke på coronaviruset som fortfarande härjar och har försatt hela idrottsvärlden i pausläge.

I Frankrike har förbudet mot allmänna sammankomster förlängts till mitten av juli.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning