Johaug krossade Kalla i återkomsten

Therese Johaug. Arkivbild.Bild: Hakon Mosvold Larsen / NTB scanpix via AP

Therese Johaug gjorde sin första internationella tävling efter dopningsavstängningen. Då krossade hon resten av startfältet i det tuffa backloppet på rullskidor under Blinkfestivalen i Norge.

Norskan vann i överlägsen stil. Hon var en minut och 47 sekunder före svenska Charlotte Kalla som slutade tvåa och ytterligare fyra sekunder före den andra svenskan Ebba Andersson på tredje plats.

– Det kommer inte bli så mycket till duell mellan oss, Therese är otroligt stark. För mig handlar det mesta om att inte hänga i rygg på henne för länge, för jag vill gärna komma i mål, sade Kalla inför loppet enligt SVT.

Johaug vann loppet över 7,4 kilometer på tiden 31.46, vilket var nytt banrekord. Kalla vann loppet i fjol i den norska stjärnans frånvaro.

Det här var första gången Johaug och Kalla ställdes mot varandra i tävling sedan Johaug kom tillbaka från den 18 månader långa dopningsavstängningen som gjorde att hon missade både VM i Lahtis förra året och OS i Pyeongchang i år.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00