Johaug i rekordform – Mäkäräinen snabbare än Pärmäkoski

Therese Johaug. Arkivbild Bild: Tore Meek / NTB scanpix / TT

Therese Johaug visade att hon är i kanonform inför kommande skidsäsong.

Det kommer inte bli lätt för de finländska skidstjärnorna att slå Therese Johaug kommande vinter. Norskan verkar vara i ännu bättre form än motsvarande tid förra året. Hur skulle hon annars kunna slå sitt egna rekord i Lysebotn Opp där man klättrar 7,5 serpentinslingrande kilometer längst inne i en fjord nära Stavanger med nästan en halvminut?

Förra året körde Johaug på sina rullskidor den i snitt tioprocentiga uppförsbacken på 31.46,3, i år gick det på 31.18,4.

– Jag är mycket nöjd med tiden och har jag har känt mig i mycket gott slag i vår och sommar, sade Johaug efter segern.

– Det här är min specialitet, uppförsbacke på rullskidor.

Tvåa blev Ingvild Flugstad Østberg som knappt slog finska skidskytten Kaisa Mäkäräinen.

Mäkäräinen förlorade drygt fyra minuter till suveräna Johaug men var snabbast av finländarna. Hon distanserade Krista Pärmäkoski med en och en halv minut. Pärmäkoski slutade sjua i tävlingen.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning