Johaug har lagt av träningen

Therese johaug har fått ge upp tankarna på OS.Bild: Lehtikuva/Berit Roald

Dopningsavstängda skidstjärnan Therese Johaug har tagit en träningspaus efter dopningsdomen i slutet av augusti.

– Jag behöver hitta mig själv igen, säger hon till NTB.

Den norska skidstjärnan fick i slutet av augusti sin dopningsdom förlängd från 13 till 18 månader av idrottens skiljedomstol Cas.

Ett tufft beslut för Johaug som därmed missar OS i Pyeongchang i februari.

Efter den motgången valde Johaug att ta en lång träningspaus. Den 29-årige Johaug har bland annat varit i Florida där hon följde pojkvännen Nils Jakob Hoff under rodd-VM.

– Det har varit väldigt skönt att få komma bort ett tag, rensa huvudet och göra andra saker.

– Jag har inte tränat mycket om jag ska vara ärlig, utan tagit det lugnt. Jag behöver hitta mig själv och så ska jag vara i gång igen efter jul, säger hon i samband med ett sponsorarrangemang.

Therese Johaug åkte fast för drygt ett år sedan med spår av den anabola steroiden clostebol, enligt egen utsago hade hon fått i sig det förbjudna ämnet i en salva.

Den förlängda avstängningen från Cas innebär att hon inte får börja tävla igen förrän den 17 april nästa år. Då är säsongen över och därför passar hon på att ta det lugnt nu.

– Jag ska tillbaka, men det är lång tid kvar. Det är över ett år till jag ska tävla och ytterligare ett halvår till nästa mästerskap, så jag behöver ta det lugnt med vetskapen att jag har gott om tid på mig.

FNB–TT–NTB

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00