Johaug får sin dom nästa vecka

Missnöjd. Therese Johaug överväger att överklaga sin dom.Bild: Lehttikuva/AFP/Heiko Junge

Dopningsmisstänkta Therese Johaug får troligen besked nästa vecka.

Idrottsförbundets domsutvalg förhörde skidstjärnan Therese Johaug och flera vittnen i slutet av januari. Sedan dess har Johaug hållits på halster, men nästa vecka får hon troligen beskedet som kan avgöra hennes framtid som längdåkare.

– Beslutet borde komma nästa vecka. Då är i ett steg närmare ett förtydligande som hon kan ta ställning till. Det blir spännande, säger hennes manager Jørn Ernst till NTB, enligt VG.

I väntan på sin dom har Johaug besökt Pyeongchang och bekantat sig med de blivande OS-skidspåren. Hon hyser förhoppningar om att slippa så enkelt undan att hon får delta i OS nästa år.

– Det var en bra resa. Det gjorde gott för henne. Hon har prövat skidspåren och de var tuffare än väntat. Många har sagt att skidspåren där är som en golfbana, men så är det inte alls, säger Ernst.

– Resan hade också med motivationen att göra. Det var en kombination av motivation och möjligheten att testa skidspåren i samband med världscupen i Pyeongchang.

Antidoping Norge har föreslagit att Johaug blir avstängd i fjorton månader. Bland annat idrottsjuristen Olli Rauste anser dock att hon borde bli avstängd i minst två år.

”Nu sover jag gott, äntligen!”

Angelina fick dålig sömn men rogivande växter hjälpte henne. "Min livskvalitet är mycket bättre nu" säger hon. 20.9.2018 - 13.33