Johaug berättar om sina okända syskon – "enormt stöd"

Therese Johaug valdes till årets kvinnliga idrottare i Norge. Bild: Jussi Nukari/TT

Skidstjärnan Therese Johaug talar ofta om sin bror Karstein, men det är inte många som vet att hon har två andra syskon.

Den norska storstjärnan Therese Johaug tränade med sin bror Karstein under sin avstängning. Karstein, 27, har bland annat tävlat i skandinaviska cupen i vinter.

I sitt tal under den norska idrottsgalan riktade Therese Johaug, 31, ett stort tack till Karstein – men nämnde inte alls sina övriga syskon. Johaug har nämligen en lillasyster, Veronika, och en storebror Joakim, som få känner till.

– Veronika, Karstein, Joakim och hela familjen har varit ett enormt stöd. Veronika är den som inte åker skidor och som kan få mig att koppla av med andra saker. Hon är viktigare på andra områden än det rent sportsliga, där Karstein har varit central, säger Johaug till Dagbladet.

– Karstein är den som åker skidor och vi har en gemensam plattform där. Men jag har ett lika tätt förhållande med Veronika och Joakim. Det är skönt att ha någon att snacka med andra saker om.

Johaug är hemma från Dalsbygda, men bor numera i Oslo. Det gör också hennes syster, Veronika.

– Veronika och jag kan koppla av på hela andra områden. Vi kan resa, göra andra saker, åka till Dalsbygda och göra vanliga saker som vi gjorde i barndomen. Jag värderar min familj otroligt högt, en känsla som blev förstärkt under min tunga period, säger Johaug och syftar till sin avstängning.

Enligt Karstein Johaug trivs Veronika och Joakim inte så bra i offentligheten, utan håller gärna en lite lägre profil. Därför talar inte heller Therese Johaug om dem ofta.

Therese Johaug vann tre VM-guld i Seefeld förra vintern och valdes till årets kvinnliga idrottare i Norge. I vinter har hon dominerat damernas världscup.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning