Johanna Ojala-Niemelä sjukskrivs på grund av hjärntumör – HS: Statsministern tänker förslå Antti Rinne som ersättare

Grundlagsutskottets ordförande Johanna Ojala-Niemelä (SDP) uppger för tidningen Me Naiset att hjärntumören lär vara godartad, men att det klarnar först när hon blir opererad i december. Bild: Erik Sandström/SPT

Ordförande för grundlagsutskottet Johanna Ojala-Niemelä (SDP) ska opereras för en hjärntumör, skriver Me naiset.

Johanna Ojala-Niemelä, socialdemokratisk riksdagsledamot och ordförande för grundlagsutskottet, uppger i Me naiset att hon har drabbats av en hjärntumör.

"Operationen görs vid Uleåborgs universitetssjukhus nu i december. Därefter kommer jag att återhämta mig hemma. Jag hoppas att allt går bra och att jag kan återvända till jobbet senare i vinter", uppger Ojala-Niemelä i Me naiset på onsdagen.

Ojala-Niemelä uppger att hon i början av hösten drabbades av huvudvärk, men att hon tänkte att den berodde på stress eller försämrad syn kopplat till åldrande.

Ojala-Niemelä kommer att vara sjukskriven från och med den 14 december.

Enligt uppgifter till Helsingin Sanomat kommer statsminister Sanna Marin (SDP) att föreslå förste vice talman Antti Rinne (SDP) som ordförande för grundlagsutskottet under tiden som Ojala-Niemelä är sjukskriven.

Grundlagsutskottet fortsätter på onsdagen bland annat behandla frågan om utrikesminister Pekka Haavisto (Gröna) agerade olagligt i samband med en konflikt med utrikesministeriets konsulära chef Pasi Tuominen i fjol.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Diamanter är det ultimata vintageköpet

Mer läsning