Johanna Bundsen gravid – missar VM

Målvakten Johanna Bundsen väntar barn till mars och missar därmed nästa veckas EM-kvalmatcher och vinterns VM i Japan. Arkivbild. Bild: Aleksandar Djorovic/TT

Svenska handbollsmålvakten Johanna Bundsen väntar barn och missar därmed nästa veckas EM-kvalmatcher mot Nordmakedonien och Portugal och vinterns VM i Japan.

Bundsens barn är beräknat att födas i mars.

"Det är klart att det är tråkigt att inte kunna spela handboll på ett tag, särskilt när det gått så bra i inledningen av säsongen. Kanske är graviditeten också anledningen till att det känts så bra. Jag tycker fortfarande att det är väldigt kul att spela handboll och känslan just nu är att jag vill tillbaka efter födseln", säger hon i ett pressmeddelande.

Förbundskapten Henrik Signell hoppas även han på att Bundsen återvänder till handbollen efter förlossningen.

"Att få vara med i VM är en häftig upplevelse, men det finns ingenting som slår att bli förälder. Jag är förstås jätteglad för Johannas skull även om vi tappar en toppmålvakt. Förhoppningsvis får vi se henne i landslaget i kommande mästerskap", säger han i ett pressmeddelande.

I stället för Bundsen tar Martina Thörn, som spelar i danska Århus, nu plats i truppen som samlas på måndag. Det blir hennes första landslagssamling sedan hösten 2017.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning