Johan Aalto ny skattmästare för SLS

Johan Aalto är SLS nya skattmästare. Han efterträder bergsrådet Ole Johansson. Bild: Suvi-Tuuli Kankaanpää

Svenska litteratursällskapets (SLS) skattmästare väljs för tre år och fungerar som ordförande för finansrådet. Finansrådet och vetenskapliga rådet är SLS två högsta förtroendeorgan.

Lagman Johan Aalto har valts till Svenska litteratursällskapets (SLS) nya skattmästare. Skattmästaren väljs för tre år och fungerar som ordförande för SLS finansråd.

Johan Aalto är delägare på Hannes Snellman Advokatbyrå. SLS skriver i ett pressmeddelande att Aalto bland annat är specialiserad på företagsförvärv, fusioner och kapitalmarknadstransaktioner. Han är också bland annat styrelseordförande för Stiftelsen för Svenska Teatern i Helsingfors och styrelsemedlem i Stiftelsen Nya Barnsjukhusets Stöd.

Aalto efterträder bergsrådet Ole Johansson.

Nya medlemmar

Professor Åsa von Schoultz valdes till medlem i SLS vetenskapliga råd fram till 2024. Hon efterträder professor emeritus Karmela Liebkind. Docent Kristina Malmio och professor Mattias Pirholt återvaldes till det vetenskapliga rådet.

Björn Teir, partner i konsultföretaget Haahtela, valdes till medlem i finansrådet fram till 2022. Verkställande direktör Jannica Fagerholm återvaldes till medlem i finansrådet fram till årsmötet 2025.

Finansrådet och vetenskapliga rådet är SLS två högsta förtroendeorgan.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Akademen - en modern klassiker

Mer läsning