Joe Biden väntar med vicepresidentkandidat

Demokraternas Joe Biden väntar med att utse en vicepresidentkandidat, enligt hans kampanjstab. Arkivbild. Bild: Andrew Harnik/AP-TT

Presidentkandidaten Joe Biden kommer inte att offentliggöra vem som blir hans vicepresidentkandidat den här veckan, uppger hans kampanjstab – tvärtemot vad som tidigare meddelats.

– Jag kommer att ha valt den första veckan i augusti. Och jag lovar att ni kommer få veta när jag gör det, sa Joe Biden till reportrar den 28 juli.

Men hans val kommer alltså "inte att göras under denna vecka", säger nu en kampanjarbetare. Det måste dock göras innan Demokraternas partikonvent inleds den 17 augusti.

Biden har utlovat att hans vicepresidentkandidat till höstens val blir en kvinna. Ett dussintal kandidater har nämnts i spekulationerna.

Valet av vicepresidentkandidat har fått särskild tyngd inför detta presidentval. Det uppges framför allt bero på att Joe Biden fyller 78 år i november – och därmed skulle bli den äldsta presidenten någonsin om han vinner mot den sittande presidenten Donald Trump.

Aktia Aktiecertifikat Renare Europa ger tidsenlig diversitet åt placeringsportföljen

Mer läsning